חיפוש

בלוג

כמה מרוויח מאמן כושר ? כל המידע שרציתם לדעת

כמה מרוויח מאמן כושר ? כל המידע שרציתם לדעת
7 במרץ 2022 על ידיאנה אוסטרובסקי

ערן ויצמן

אז כמה מאמן כושר מרוויח?! האם בתחומי כושר מסוימים מרוויחים יותר? מה צריך לעשות כדי להיות מאמן מרוויח? הנה כמה תשובות שיעזרו לכם לעשות סדר בדברים ולהבין כמה באמת מרוויחים מאמני הכושר השונים ואיך ניתן למקסם את הרווחים בתחום הזה

קורונה הזדמנות או מכשול למאמני הכושר ?

עולם מאמני הכושר הפך בתקופת הקורונה לפופולרי וסופר מבוקש. ההבנה כי שמירה על אורח חיים בריא הכרחית לבריאות ואפילו ליכולת ההישרדות שלנו. על אף האתגרים שהציבה הקורונה עם כניסת הסגרים הנהנים הגדולים מגדילת הביקוש והצורך במסגרות כושר ובריאות היו מכוני הכושר והמאמנים האישיים שהשכילו להתאים את עצמם לרוח התקופה, "בתוקפת הקורונה ראינו גידול בפניות להסבה מקצועית בתחום הכושר" מספרת מיטל קפלן מנהלת השיווק והפיתוח העסקי בקמפוס, "אנשים נפלטו בעל כורחם ממקומות העבודה, חוסר הוודאות גרם לאנשים לחשב מסלול מחדש, לייצר לעצמם מקור הכנסה אחר, ודווקא בזמן הזה נוצרו הזדמנויות להגשים חלומות."

אחת השאלות שהכי מעניין את המתעניינים בתחום לדעת היא יכולת ההשתכרות של מאמנים לאחר קורס מאמני הכושר וכמה הם יכולים למעשה להרוויח בתחום, האם החלום להפוך את האהבה למקצוע באמת יכול להיות כלכלי ורווחי. נושא זה הוא בהחלט משתנה ותלוי במגוון פרמטרים, אין תשובה אחת חותכת. פרמטרים כמו וותק המאמן, כמות ההכשרות המקצועיות שעשה, הניסיון שצבר, הערך המוסף שהוא מביא איתו, כמות המתאמנים שיש לו .האם הוא שכיר או עצמאי, או שהוא הבעלים של מכון כושר כזה או אחר.

סאלי וואנג מאמנת כושר ותיקה ומנוסה, בוגרת קמפוס שיאים ובעלת עסק בתחום הכושר "קרוספיט הדרקונים" בנס ציונה שמספק אימוני קרוספיט, אימוני הרמת משקולות, ג'ימנסטיקס וכמובן אימונים אישיים, מאמנת בעצמה ומעסיקה תחתיה מאמנים נוספים. אומרת "השכר שמקבלים מאמני הכושר תלוי בלא מעט דברים שמאמן הכושר מביא עימו לתחום. לדעתי זה מאוד  תלוי ביחסי האנוש  של המאמן  עם המתאמנים שלו וביכולת שלו לסחוף את המתאמנים בכריזמה האישית שלו. כמובן הניסיון והוותק של המאמן משמעותיים, מאמן מנוסה יוכל לסחוף אחריו בביטחון מתאמנים בכל הרמות ולנהל אימון מגוון לכל סוגי האוכלוסיות באימון אחד תוך שהוא מקפיד לראות ולתת יחס לכל אחד ואחד, צריך להיות עם ביטחון עצמי מאוד גבוה כדי לנהל אימון ברמה איכותית שייצר חוויה טובה וחיובית. ממה שאני יודעת ומכירה מאמנים צעירים שרק סיימו קורסים ויצאו לשוק העבודה

כמה מרוויח מאמן כושר במכוני הכושר הגדולים?

שם משלמים להם סכומים נמוכים משהו כמו 5,000 או 6,000 שקל לבסיס כשכירים ולזה הם יכולים להוסיף אימונים אישיים, מכירת תוספים וכו'. בתחום הקרוספיט מאמנים צעירים יכולים להרוויח 80 שקלים לשעת אימון לעומת מאמנים מנוסים וותיקים בתחום הזה יכולה להגיע לשכר של 100 עד 120 שקלים לשעת אימון. אנשים שנכנסים לתחום הזה חייבים כל הזמן להתחדש, להשתלם ולהתמקצע ולאמן גם קבוצות וגם יחידים". 

איזה סוגים של מאמני כושר מרווחים יותר ?

תחום הכושר חולש על מגוון תחומים ודיסציפלינות, ישנם מאמני חדר כושר, מדריכי סטודיו ואימון קבוצות, מאמני ריצות ארוכות, מדריכי פילטיס מזרן, מאמני קרוספיט ומאמנים לאימון פונקציונלי, כושר  קרבי, אימון מנטלי, אגרוף ועוד ועוד ועוד.. מאמן כושר הוא בעצם אדם שקיבל הכשרה כמדריך כושר גופני ובריאות ויכול לאמן לכושר גופני כל אדם מגיל 6 ומעלה אם זה בחדר כושר, בחוץ/ פארקים או באופן אישי. ענף מאמני הכושר הוא אחד הפונקציות הנפוצות בתחום הכשרות הספורט ומי שאחראי ומאשר את תעודות ההכשרה של מאמני הכושר הוא מינהל הספורט.

עומרי סטרוגו מאמן כושר ובעלים 'אימפקט' תכנית מצוינות לנוער

עומרי סטרוגו בוגר קמפוס "שיאים" במספר קורסים, מאמן כושר מוביל ובעל עסק בשם "אימפקט" תכנית מצוינות לנוער עם אימוני כושר, נינג'ה פארקור והכנה לצבא, מכיר היטב את הסכומים שמקבלים מאמני כושר שונים בתחום כבעל עסק המעסיק מאמנים בכל התחומים. "זה מאד תלוי בסוג האימונים שמאמן מעביר ועד כמה הוא סוחף וייחודי אחד שיודע לשלב אימוני קרוספיט או נינג'ה. ממה אני מכיר מאמן כושר מתחיל יכול להגיע לסכומים של 7,000 או 8,000 שכר חודשי תלוי בהיקף העבודה ובגודל מאגר הלקוחות שלו. אני יכול להעיד על עצמי שאני מרוויח מעל ל-20,000 שקל בחודש, אני כל הזמן משתדל לשפר את עצמי, להתמקצע, להתחדש, ללמוד  ולהשתלם עוד ועוד בתחום הכושר והאימון להגדיל את היכולות שלי יגדיל את אפשרויות ההשתכרות בתחום. לתפיסתי מאמן טוב זה אדם שגורם לשינוי אצל אנשים התחלתי את דרכי בקמפוס "שיאים" שעבורי הוא הרבה יותר ממוסד לימודים, עבורי זה בית ומקום שנתן לי את הכלים הכי טובים להיות זה שמצליח לשנות חיים אצל אנשים, לעזור להם לשפר את איכות חייהם ואת הגישה לכושר בריאות ומתוך השינוי הזה להצלחות בעוד תחומים בחיים שלהם. אני רואה בזה שליחות. אני מאמין שמטרת העל של מאמן היא קודם כל להשפיע ולעזור לשנות חיים ולא הגישה של לראות במתאמן כסף או יכולת השתכרות".

אילו גורמים נוספים משפיעים על גובה המשכורת?

גם לפרמטרים כמו מיקום גיאוגרפי (מרכז לעומת פריפריה), כריזמה ויכולת מנהיגות יש השפעה ישירה על יכולת ההשתכרות שלו או היכולת של המאמן לייצר עבורו הכנסה חודשית יציבה. נוסיף לזה את ההשפעה העצומה שיש לרשתות החברתיות לפלטפורמות שיווק שונות ומגוונות המאלצות את המאמן המתחיל להפוך מאיש מקצוע, גם לאיש שיווק או להפנות לא מעט כסף למטרות שיווק. בעידן החדש מאמן הנתפס מצליח ומנוסה הוא מוביל דעת קהל בתחום הכושר הוא מאמן שמתחזק עמודי אינסטגרם, פייסבוק או טיקטוק מצליחים ודואג לתפעל ולהגדיל את העוקבים לייצר שיתופי פעולה ולצבור כוח כאושיית רשת משפיעה, מאמן כזה יקבל חסויות, הזדמנויות ל'ברטרים' ושיתופי פעולה כלכליים ויגדיל את יכולת ההשתכרות שלו לא רק מאימונים, הדבר לא מצביע בהכרח שאותו מאמן הוא המאמן הכי מקצועי ובעל הידע האיכותי, זה רק אומר שהוא ידע לעבוד נכון ומדויק בפלטפורמות השונות.

ידע הוא כוח וגם אפשר להרוויח איתו עוד כסף

תחומי כושר שאפשר להרוויח בהם יותר הם תחומים שההכשרה בהם מצריכה הרבה ידע ונסיון ארוך שנים כמו היוגה, היוגה היא תורה בת 4000 שנים, הניסיון הדרוש בה צריך לכלול הבנה מעמיקה בתנוחות, בביצוע מדויק והבנת האנטומיה של התנוחות היוגיות, שילוב של נשימות בתרגול ותיעול האנרגיה בגוף, מורים ליוגה מנוסים יכולים להרוויח בין 200 ל- 300 ₪ לאימון, תלוי בנסיון שמביא איתו המדריך יש ביקוש גדול למורים מנוסים בתחום.

מיטל קפלן מנהלת שיווק ופיתוח עסקי קמפוס שיאים

מיטל קפלן, מנהלת השיווק של "קמפוס שיאים" בעלת הכשרות רבות בתחום הכושר, מתחרה באליפויות קרוספיט לשעבר המעורה מאד בתחום הכושר והקרוספיט סיכמה ואמרה: "אין ספק שלמדיה  ובעיקר לרשתות החברתיות יש היום משקל מכריע להפוך מאמן כושר אנונימי ולא ידוע למאמן מצליח ומבוקש עם עשרות אלפי עוקבים ומתאמנים ולתרגם את ההצלחה הזאת לכסף. הרשתות החברתיות אינסטגרם, פייסבוק, טיקטוק הפכו לכר פעילות מטורף והפכו את משפיעני הרשת או מובילי דעת קהל לאנשים עם המון כוח בידיים, עם קהל לקוחות ענק ובעיקר עם יכולת לתרגם את ההצלחה הזאת לכסף ויכולת השתכרות גדולה מאד." עוד היא מוסיפה ואומרת "לצערי הרב, לא תמיד יש יחס ישר בין הרמה המקצועית של המאמן להצלחה שלו ברשת, ישנם הרבה מאמנים ללא הכשרה מקצועית רשמית שמפרסמים את עצמם ברשתות כ "אנשי מקצוע" מעבירים ידע לא מקצועי ולעיתים אף חסר אחריות ולעוקבים הנלהבים וחסרי הניסיון שלהם אין דרך אמתית לדעת באמת."

חזרה לבלוג

מאמרים באותה קטגוריה

כל הזכויות שמורות © לקמפוס שיאים באונ’ תל-אביב 2018 Sogo Digital ui & ux development Sogo Digital
נגישות