חיפוש

בלוג

אימון טיפוסי – על סוגי מדריכי אימון אישי

אימון טיפוסי – על סוגי מדריכי אימון אישי
13 ביוני 2019 על ידיאנה אוסטרובסקי

בשנים האחרונות חלה עלייה מהותית במספר האימונים אישיים וביכולת ההשתכרות של המדריכים. מדריכים מצוינים עשויים להשתכר 30,000-20,000 ש"ח ויותר ולהביא למועדון בו הם מאמנים כ-5-6 מליון ₪ בממוצע רק ממכירת אימונים אישיים (שלא לדבר על מכירת ציוד נלווה). לא מפתיע שהתחום שואב אליו סוגים שונים של טיפוסים כתוצאה מכך, ויש בדבר יתרונות וחסרונות.

הדבר נמצא גם בהלימה עם כך שקיימים סוגים רבים של מתאמנים (מתבגרים, צעירים וסטודנטים, קשישים, ספורטאים מקצועיים וכדומה), וגם בגלל סוגי התמחויות הנפוצות בענף כגון אימון קטינים, אימון חולי פרקינסון או חולי לב, מפתחי גוף וכו' המושכות אליהן מאמנים מרקעים שונים ובעלי עניין שונה.

בסופו של יום, כשמדובר במאמנים אישיים, קיימים כמה סוגים השונים האחד מהשני בתכונות האופי הייחודיות וההתנהגות המקצועית.

להלן מספר טיפוסים נפוצים של מדריכי אימון אישי:

המפקד הצבאי –אימוניו האישיים דומים לאימוני כושר ביחידות מיוחדות בצה"ל, מדובר במדריך שמאמן בעצימות גבוהה מאוד שלא היתה מביישת הכנה לקראת גיוס לסיירת מטכ"ל או לשייטת 13 לפחות. ברם, מדובר באימונים קשים מאוד שעלולים להעלות את הסיכוי לפציעה. במקרים רבים מדריך זה גם גוער במתאמניו השונים ולא מרוצה על בסיס קבוע מהתוצאות. כאן המקום לציין, שעצימות אימון גבוהה במיוחד מתאימה בעיקר לספורטאי הישג, מתאמנים מקצועיים או מפתחי גוף והרבה פחות למתאמנים 'מן השורה' וביצועם באופן חד פעמי או על בסיס קבוע עלולים להעלות הסיכוי לפציעה.

המזלזל– מדריך אימון אישי זה לא מתייחס למתאמן שלו במהלך האימון. שכיח להבחין במקרים בהם מדריך זה שולח מסרונים (סמסים) במהלך האימון האישי, מדבר עם מתאמנים אחרים במועדון (תוך כדי האימון האישי) ומשלב ידיים על חזו או כפות ידיים הנמצאות בכיסי המכנסיים משך דקות ארוכות. בנוסף ניתן להבחין במצבים בהם אף עוזב את שטח האימון ונמצא בעמדת הקבלה בחדר הכושר, בשירותים, בקפיטריה ועוד.

העייף – מדובר במקרה זה על מדריכים שהנם עייפים על בסיס קבוע, מפהקים בחלק ניכר מהיום, ואינם מרוכזים באופן כללי. מדובר במאמן עם דפוסי ההתנהגות דומים לאלו של המדריך המזלזל, ולא אחת אפשר לתפוס אותם תופסים תנומה זה לצד זה על מכשירי הפילאטיס.

המקצוען – במקרה זה מדובר במדריך מדוגם שמתייחס למקצוע בכובד ראש ורצינות תהומית הראויה להערכה. מדריכים מסוג זה הנם בעלי ידע רב בתחומים רבים כגון שיקום מפציעה, מחלות, אימון ילדים, קשישים, ספורטאים ועוד. ברם, שכרם החודשי גבוה במיוחד וישנם אף כאלה המשתכרים למעלה מ- 25,000 ₪ בחודש (!!!) מה שעלול לעיתים לייצר בעיה למעסיקים שלהם. נציין ונאמר שישנם מדריכים מעטים מסוג זה ובדרך כלל הקריירה שלהם ארוכה במיוחד, ושניתן למצוא אותם עוסקים גם בהרצאות בבתי הספר השונים להכשרת מדריכים, מכללות ועוד.

המיזנטרופ – חסר סבלנות ואנטיפט, מדובר במקרה זה על מדריכים לא סמפטיים ממש ובעלי אינטליגנציה רגשית נמוכה במיוחד. הם מתקשים להקשיב ללקוח, לא ממש אוהבים אנשים וחסרי סבלנות באופן קיצוני. סוג מדריך זה, למשל, לא מתאים לעבודה עם חלק ניכר מסוגי האוכלוסייה לרבות, קשישים או ילדים.

חסר הידע – מדובר במקרה זה על מדריך שאינו בשל ולא בקיא ברזי המקצוע כלל ועיקר. כאן המקום לציין שבישראל אמנם ישנה תוכנית הכשרה מסודרת של משרד המדע והספורט שהנה מסודרת ומובנית, אך בכול זאת ישנם הבדלים מהותיים ברמת ההוראה והמרצים ומידת העומק של תחומי הלימוד השונים המועברים בכול בית ספר. לכן שכיח להבחין בהבדלים ברמת מדריכי הכושר הנמצאים במועדוני הכושר ומקומות אחרים.

הבכיין – מדובר במדריך יוצא דופן שבוחר לשתף את המתאמן האישי שלו בכל דבר ועניין, לרבות חייו האישיים, מצבו הכלכלי, בעיות שונות בעבודה ובבית ועוד. אזי, האימון האישי כולו הנו למעשה שעה מלאה של קיטורים ורכילות וסקירת בעיות מסוגים שונים עד כדי כך שלמתבונן מהצד לא ממש ברור, לעיתים, מי המדריך ומי המתאמן.

הפלרטטן – מדריך אימון אישי זה בוחר בקפידה את קהל לקוחותיו, שבדרך כלל מונה נשים נאות ומצודדות. נציין ונאמר שבמרבית המקרים מדובר על מדריכים גברים ולא על מדריכות… מדריכים אלה לא אחת, מסתכנים מכיוון שניתן לפרש חלק מדפוסי ההתנהגות שלהם כהטרדה מינית, בשל הערות סקסיסטיות, מגע לא הולם ועוד). בהיבט האתי מדובר באימון אישי לא מכובד ולא ראוי ועולה הסבירות שאותם מתאמנים אישיים לא יתמידו בפעילות. נציין ונאמר גם שישנם מצבים בהם מדריכים מסוג זה מעורבים ברומנים מזדמנים עם לקוחותיהם וכדומה.

הסוחר – מדריך זה יעשה מאמץ כביר למכור את כל המוצרים שרק ניתן: תוספי מזון, נעליים, דיסקים של מוסיקה, ביגוד, כרטיסים להופעות ספורט שונות ועוד. המכירה תהיה ראשית ללקוחות האישיים ואז גם למתאמנים האחרים הנמצאים בסביבה. אזי, אימונים מסוימים הנם יותר שיחות מכירה מאשר אימון אישי וישנם מתאמנים אישיים שנדחקים לקנות ציוד ותוספי מזון שלעיתים כלל אין בהם צורך כגון חגורת גב ואבקות חלבון מסוגים שונים.

המודל הגרוע – במקרה זה מדובר על מדריך ייחודי שאינו מהווה דוגמה אישית כלל ועיקר. ייתכן מצב בו המדריך סובל מעודף משקל, טונוס שרירים נמוך במיוחד או גוף רופס, אינו מתאמן כלל, מעשן לאחר האימון אישי, לא אסתטי למראה באופן כללי וכו'. מדריכים מסוג זה בדרך כלל מתקשים להשיג לקוחות בשל מראם המרושל והדוגמה האישית הבעייתית. ובצדק.

לסיכום, תזכרו שליחס האישי, רמת המקצועיות ואופי המדריך באימון האישי יש קשר רב למידת ההצלחה בתחום זה.

ד"ר איתי זיו:
לשעבר סגן מנהל קמפוס "שיאים" המועדון לספורט באוניברסיטת תל אביב, אס"א תל אביב ע.ר.
מומחה לפעילות גופנית ספורט וחדרי כושר.
הוציא לאור את האנציקלופדיה "עוצמות חדשות, כושר במעגל החיים", שהינו מדריך המקיף ביותר שנכתב בשפה העברית והעוסק בתחום הפעילות הגופנית וחדרי הכושר. יחד עם ד"ר דרור שגיא, הוציא לאור את הספר "במשקל הנכון, פעילות גופנית ותזונה מאוזנת השילוב המנצח", ספר העוסק בתחום אורח חיים והשמנה.

חזרה לבלוג

מאמרים באותה קטגוריה

כל הזכויות שמורות © לקמפוס שיאים באונ’ תל-אביב 2018 Sogo Digital ui & ux development Sogo Digital
נגישות