חיפוש

בלוג

הורים אקטיביים לילדים אקטיביים – אימון משפחתי בקיץ

הורים אקטיביים לילדים אקטיביים – אימון משפחתי בקיץ
5 באוגוסט 2019 על ידיאנה אוסטרובסקי

מאת ברק צור 

הקיץ מתחיל ושוב פעם אנחנו מוצאים את עצמנו, המבוגרים, מחפשים תעסוקה למשפחה. נדמה שכבר היינו בכל מקום, מיצינו את כל הקייטנות ואולי באמת פשוט עדיף לתת להם את מה שהם רוצים, להימרח מול המחשב והטלוויזיה וכל הבלוגים שבעולם ?

כל שעת טלוויזיה = עוד קלוריות

חשוב שתבינו שעליכם, האבות, מוטלת אחריות לא מעטה בקיץ. הילדים יוצאים מכל מסגרת אפשרית, רוב החוגים נמצאים בפגרה ואין כמעט סיבה לעזוב את הבית, המזגן והמחשב, אם לא תגדירו אותה בעצמכם.

ילדי ישראל מבלים בממוצע כ 3-4 שעות ביום מול המחשב והטלוויזיה. בחגים ובקיץ מחקרים הראו גידול של 100 ואף 200%, כלומר 8 וגם 12 שעות מול המסכים. הצפייה והרביצה מושכת אחריה גם נשנוש בלתי פוסק ובקלות ילד יכול למצוא את עצמו חוזר אחרי קיץ לביה"ס עם תוספת של 10% למשקלו.

בינינו, רוב השנה אנחנו האבות, הם אלו שבדרך כלל יותר עסוקים בפרנסה, מתרוצצים ונושא גידול הילדים נופל על האימהות. בואו וניקח הקיץ אחריות על הילדים ונוציא אותם לפעילויות אקטיביות.

כל חוף ים הופך למסלול אימונים

גם אם החלטתם לוותר השנה על הקלאב בטורקיה ואתם צריכים להסתפק בבריכה סטנדרטית של מלון או אף בריכה עירונית, בחוף הים או בפארק סמוך לבית. כל אחד מהאתרים הללו יכול להפוך ל"מחנה אימונים" לילדים וגם לכם, אם תבחרו להשתתף.

החלטנו לצייד אתכם במגוון רעיונות לשעות אקטיביות עם הילדים.

מתקני אימון עם משקל הגוף

בעשרות פארקים ברחבי ישראל הוצבו מתקני "גרינפילדס" צבעוניים. אלו מתקנים המיועדים בעיקרון לילדים מעל גיל 14 ופועלים כנגד שימוש במשקל הגוף. אין מה לחשוש מעומס יתר מכיון שבפועל משקל הגוף מנוטרל בחלקו הגדול ע"י סדרה של מנופים וכך גם ילדים ונערים יכולים להתאמן וליהנות ממתקנים אלו.

קראו בהקפדה את הוראות השימוש והבטיחות בכל מתקן, כי הרי אין סיכוי שילדכם יעשו זאת לבד.

בחלק מן המתקנים יש צורך שתסייעו לילדיכם מכיון שלמרות אותם מנופים, יחס המשקל שיש להרים לעומת מסת השריר תצריך עזרה קלה. וודאו והקפידו עימם שהם משחררים את הידיות בצורה איטית ומבוקרת עד לתחילת טווח התנועה. דבר נוסף שחשוב להקפיד, להחליף מכשירים בצורה שתפעיל פעם אחת את פלג הגוף העליון ולאחרו את פלג הגוף התחתון.

אבא, הכדורגל התנפח

בבתים רבים ניתן למצוא היום כדור ענק, פיטבול. הכדור הזה יכול לצאת עימכם לחופשה, לים או לבריכה או אפילו סתם לפארק עם משטחי דשא. ניתן להוציא ממנו את האוויר אם אינו נכנס לאוטו ולנפח אותו בתחנת דלק בעזרת שרוול פלסטי קטן שנמכר עם רוב סוגי הכדורים.

הפיט בול מבטיח השתוללות אמיתית על החול, במים ובכל מקום. 10 זריקות כדור שכזה באויר לגובה מקסימלי תהיה לא פשוטה גם לנער מתבגר. גם עם ילדים קטנים אפשר לשחק רבות עם הכדור הענק אך פחות לצפות שהם יצליחו לתפוס אותו כשהוא ייזרק אליהם.

משחקי מים והליכה במים

כשנכנסים למים עם ילדים בגילאים שונים, יש צורך תמיד להתחשב בצעיר ובנמוך ביותר, שלרוב גם ישלוט בשחיה הכי פחות טוב. ניתן לשחק על קו החוף בכדור כאשר הגדולים והגבוהים נכנסים לעומק.

ניתן לשלב גם צעידה לאורך החוף כאשר אתם, ההורים, צועדים בעומק, אפילו בקו המותניים והילדים לידכם במים הרדודים או על קו החוף. הליכה במים קשה הרבה יותר וגם תאפשר לכם להצטנן מהחום מתי שרק תרצו.

התמסרות תוך פיתוח תפיסה מרחבית וקואורדינציה

בזוגות, שלישיות או עם כל חברי המשפחה. בוחרים להתמסר ביניכם עם כדור, בקבוק מים קטן או כל דבר שנוח לתפוס. מחליטים על כיוון והאבא מכתיב את הקצב. תרגיל פשוט שכזה מפתח עבודה בקבוצה, צורך בקצב פנימי, לשים לב לאן אני מוסר ומתי מוסרים לי, משחק קואורדינטיבי וכייפי, במים או בחוץ.

יתרונות המטוטלת

עיקרון המטוטלת יוצר על כל תנועה שאנו מבצעים , כוחות נוספים שמעצימים את פעולת השרירים. זה הופך את אותו העצם לפחות יציב לזריקה או לתפיסה ובתוך אלמנט של משחק, זה מאתגר מאוד את המשתתפים.

אפשר להתייחס לבקבוק מים מלא למחצה כסוג של מטוטלת וכמובן להפחית את משקלו ע"י שתייה ממנו.

סמובי – משקולת דינאמית

הלהיט החדש שכובש את אירופה הוא ה smovey , זו טבעת בצע ירוק זרחני שבתוכה 4 כדוריות מתכת במשקל חצי ק"ג. הנעת הסמובי מצד לצד מייצרת גם אפקט מטוטלת וגם ויברציה עדינה שמועברת כל הזמן לשורש כף היד ויוצרת לאורך זמן אימון אפקט המדמה רפקלסולוגיה , כי הרי בדומה לכף הרגל, גם בכף היד יש "מפה" של איברי הגוף. הסמובי מיועד להליכה כמכשיר המגדיל את ההוצאה האנרגטית תוך הפעלת פלג הגוף העליון וגם לאימון טווחי תנועה של השרירים, גמישות דינאמית וקואורדינציה.

חלונית – אבא תקנה לי ארטיק…

כשיוצאים עם ההורים, כמעט תמיד יגיע השלב שבו נידרש לעצור ל"נשנש" משהו: מתוק, מלוח, קר או חם, תמיד יהיה משהו לאכול.

חשוב להחליט כתפיסה חינוכית שלא בכל הליכה לים יש גלידה, לא בכל סרט יש פופקורן ולא כל סיבוב בקניון מסתיים במקדונלד. חשוב שהקישור הזה יישבר מדי פעם וגם יוסבר לילדים.

ביציאה למס' שעות, כדאי כן לתכנן את הארוחה הבאה ואולי להיערך אליה ע"י לקיחת דברים מהבית. כך תרוויחו בטוח 3 דברים: זה יהיה זול יותר, איכותי יותר מבחינת רכיבים תזונתיים ודל יותר בקלוריות.

 ברק צור, הרצה בעבר והכשיר מדריכים לאימון ילדים ונוער במסגרת "קמפוס "שיאים", מרכז להסמכות בספורט ובתנועה מועדון הספורט באוניברסיטת ת"א אס"א תל אביב, ע.ר.

חזרה לבלוג

מאמרים באותה קטגוריה

כל הזכויות שמורות © לקמפוס שיאים באונ’ תל-אביב 2018 Sogo Digital ui & ux development Sogo Digital
נגישות