- על מנת להעלות את חילוף החומרים הבסיסי מומלצת בעיקר פעילות אירובית.
תשובה: חילוף חומרים בסיסי (מכונה BMR תלוי במסת הגוף הרזה (בעיקר שרירים). אי לכך עדיף לבצע אימוני התנגדות על מנת להעלות את מסת השריר, הטונוס (המתח השרירי) ובאמצעות כך להעלות את חילוף החומרים.
- במידה ומבצעים פעילות אירובית ניתן לפסוח על תרגילים לחיזוק שרירי הרגליים מכיוון שהן הופעלו באימון האירובי.
תשובה: אימונים אירוביים מטרתם שיפור סבולת לב ריאה ולא חיזוק שרירי הרגליים או העלאת הטונוס בהם. ברם, באימונים אירוביים העומס המוטל על הרגליים נמוך ובשל כך לא ניתן להסתפק בו על מנת להעלות מסת שריר, לשפר את האסתטיקה של הגפיים התחתונות באופן מהותי ועוד.
- על מנת לחזק שרירים או להעלות את נפחם חייבים לבצע אימוני משקולות.
תשובה: רקמת השריר אינה 'יודעת' סוג העומס המופעל עליה, כך שניתן לבצע תרגיל כנגד ממתח גומי, משקל גוף ועוד ולהשיג תוצאות זהות כמו באימון משקולות. החשוב במקרה זה הנה אינטנסיביות האימון המתבטאת בכך שבכל מערכה המתבצעת באימון המתאמן מתקשה לבצע חזרות נוספות.
- על מנת לפתח מסת שריר מומלץ לבצע מספר חזרות רב 15-25 חזרות בעומס מתאים.
תשובה: מספר החזרות המתאים במיוחד להעלאת מסת שריר הנו בטווח של 15-6 חזרות. מעל 15 חזרות משפרים בעיקר את הסבולת השרירית. במקרה זה התרומה להעלאת מסת השריר נמוכה יחסית.
- אימון בחדר כושר מומלץ שיהיה ממושך (שעה לפחות על מנת שיהיה יעיל).
תשובה: אימוני כוח מומלץ שלא יימשכו יותר משעה. או אז מופרש הורמון קורטיזול שהנו הורמון קטבולי ומפרק את רקמת השריר. למותר לציין שניתן להסתפק באימונים קצרים של 45-30 דקות המתבצעים באינטנסיביות גבוהה כך שבסיום המערכה המתאמן מתקשה לבצע עוד חזרות נוספות.
- אימון פילאטיס מהווה אימון מתאים להעלאת מסת גוף רזה ולחיטוב הגוף.
תשובה: פילאטיס מהווה אימון מצוין כשהמטרה הנה חיזור השרירים המייצבים (מקבעים), שיפור הגמישות, שיפור בתנועתיות היומיומית. שיקום מפציעות אורטופדיות שונות, כאבי גב, נשים בהריון ועוד. אך, במקרה שהמטרה הנה העלאת חילוף החומרים הבסיסי כתוצאה מאימון התנגדות, חיזוק שרירי השלד, העלאת מסת שריר, שיפור יכולת ספורטיבית מסוימת (לדוגמה: קפיצה מהמקום), הפחתת גורמי סיכון לנשים הלוקות באוסטיאופורוזיס אימון פילאטיס יניב תוצאות פחות טובות לעומת אימון משקולות או אביזרי עזר.
הסיבה לכך הנה אופי האימון שאינו דומה במהותו לאימוני התנגדות )כנגד משקולות, משקל גוף וכדומה) ומטרותיו כאמור – שונות. חשוב לדעת שמתאמנים בפילאטיס ברמה גבוהה במיוחד יצליחו לבצע תרגילים בהם ניתן להעלות מסת גוף רזה (הדבר לא בר ביצוע למתאמנים מין השורה).
- עודף משקל של אדם מסוים כתוצאה מצריכת ג'נק פוד הנו זהה במהותו לעודף משקל מעודף משקל אצל אדם אחר מתזונה נכונה.
תשובה: עודף משקל מהווה בעיה בריאותית. עם זאת, חשוב לציין שלא כל האנשים הסובלים מעודף משקל הנם בעלי סיכון בריאותי זהה. הסיבה לכך הנה התזונה השונה, הגנטיקה, מידת הפעילות היומיומית ועוד.
- אין טעם לבצע פעילות אירובית במידה ולא מבצעים 20 דקות של פעילות לפחות.
תשובה: מהמחקרים של השנים האחרונות עולה שגם 10 דקות של פעילות אירובית תורמת לשיפור הכושר האירובי. אם כך גם אם אין אפשרות לבצע את הפעילות האירובית זמן רב – מעל 20 דקות ניתן לבצע גם 10 דקות. אם ניתן, מומלץ לבצע מספר פעמים ביום מקטעים קצרים של 10 דקות.
- אין חשיבות לעיתוי הביצוע של האימון האירובי ואימון המשקולות. תלוי בנוחות המתאמן.
תשובה: כשמטרת האימון הנה שיפור הכושר האירובי בעיקר, הפחתה במשקל, שיפור כושר גופני כליי ניתן להמליץ על האימון האירובי לפני אימון ההתנגדות. אך כשהמטרה הנה חיזוק שרירים, העלאת מסתם, שיפור יכולת ספורטיבית מסוימת המצריכה הפעלה רבה של מערכות שלד-שריר מומלץ לבצע תחילה את אימון ההתנגדות ולאחר מכן את האימון האירובי.
אילולא כן במידה ונבצע את האימון האירובי בתחילת האימון נתקשה לבצע אימון כוח איכותי בשל עייפות עצבית ויכולת פחותה של פיתוח כוח עקב כך.