חיפוש

בלוג

טיפים לתזונה בתקופת החגים

טיפים לתזונה בתקופת החגים
10 ביוני 2019 על ידיאנה אוסטרובסקי

תקופת החגים היא תקופה לא פשוטה מבחינה תזונתית, חופש, ארוחות משפחתיות, מפגשים, על האש, ארוחות חג גדולות. כל אלה יוצרים
מצב התמודדות לא פשוט גם למי שעושה דיאטה ומנסה לרדת במשקל וגם לזה שלא ומוצא עצמו אחרי החגים עם כמה קילוגרמים עודפים.

אז בכל זאת, מוגש כשירות לציבור, כמה טיפים איך לעבור את החגים בשלום..

1.אכילה איטית -חשוב לקחת את הזמן ולאכול לאט. תחושת השובע בגופנו מושהית ומגיעה רק כ 20 דקות לאחר שהתחלנו לאכול. אותות השובע נקלטים לאט וכאשר אנו אוכלים במהירות אנו צורכים כמות מזון גדולה בהרבה ממה שגופנו צריך. בסופו של יום, אכילה איטית מודעת תוביל לצריכה נמוכה יותר של מזון.

2.רמת הרעב – מומלץ לאכול כרגיל במהלך היום לפני ארוחת החג. כשמדלגים על ארוחות כדי לחסוך את הקלוריות, קיימת נטייה לאכול מכל הבא ליד במהלך הארוחה. ההמלצה – כשלוש שעות לפני ארוחת החג לאכול ארוחה מלאה ומאוזנת הכוללת מנת פחמימה, חלבון ושומן.

3.כמות קטנה מכל מנה – במידה ורוצים לטעום מכל ההיצע הקולינרי עדיף להחליט מראש כי נאכל מנות קטנות מהרגיל של כל מאכל. עדיין בסוף הארוחה נמצא שאכלנו יותר מהרגיל וזה טבעי לארוחת חג אבל לפחות צמצמנו את הנזק הפוטנציאלי.

4.פחות פחמימות יותר חלבון – המיוחד בארוחות החג הן המנות המיוחדות של החג. כדאי לבחור לאכול יותר את המנות החלבוניות ובכמות קטנה יותר את הפחמימה הנלווית. למשל : מנת דג קטנה, מנת עוף ומנה קטנה של בקר (אני רוצה לטעום הכול) ופחות מהאורז, הבטטה ותפוחי האדמה (אפשר לבחור מנה קטנה של פחמימה מועדפת). כך גם נהנה מהאוכל וגם נקטין את הנזק הקלורי..

5.פעילות גופנית משפחתית – נכון, כמות הארוחות המשפחתיות בחגים היא גדולה וקשה להתמודד ולשמור על מסגרת תזונתית מאוזנת אך מנגד יש לנו גם יותר ימי חופש וזמן לפעילות גופנית. מומלץ להיות כמה שיותר בתנועה. טיול משפחתי בחיק הטבע או פעילות גופנית יזומה כמו הליכה או ריצה. השתדלו להיות כמה שיותר פעילים ובתנועה בימי החגים ובדרך זו נתרום לשיפור המאזן הקלורי ונפחית את תחושת הכבדות המלווה את ארוחות החג הכבדות.

חג שמח

  

חזרה לבלוג

מאמרים באותה קטגוריה

כל הזכויות שמורות © לקמפוס שיאים באונ’ תל-אביב 2018 Sogo Digital ui & ux development Sogo Digital
נגישות