קרן פרידמן, בוגרת קורס מזרן ומכשירים בקמפוס שיאים פתחה סטודיו לפילאטיס קלאסי ברמת השרון "פשוט פילאטיס" ומאז היא חוקרת את האפשרויות העומדות בפני מדריכים המעוניינים לשמר את סגנון העבודה הקלאסי אך במקביל מעוניינים לאתגר ולרגש את לקוחותיהם. בכתבה שהכינה במיוחד עבורנו היא מתארת כיצד מצאה את הנוסחה המנצחת!
שיעור פילאטיס מכשירים קלאסי – מדריכים רבים מתחבטים בשאלות מהותיות בנוגע לבניית השיעורים-
אחת השאלות הבוערות היא האם לאמן את כל הקבוצה יחד או בפיצול? אם כולם יחד אז מה היום?
רפורמר או כסא?
רבות דובר על שיעור פילאטיס מכשירים ללא פיצול לעומת שיעור פילאטיס מכשירים עם פיצול. יש מי שאילוצי גודל הסטודיו, תקציב וכולי הביאו לבחירת שיטה אחת על פני השנייה ויש מי שבחר לפי ה"אני מאמין" שלו.
יש לא מעט יתרונות לעבודה בפיצול (כל אחד מתרגל בדיוק את מה שהוא צריך וברמה המתאימה לו בדיוק ועוד..).
מנגד, גם לתרגול בקבוצה יתרונות רבים: המדריך קשוב לכל הקבוצה ויכול לראות כל אחד מהמתאמנים בכל רגע נתון, הקצב והזרימה של השיעור טובים יותר וההספקים בהתאם, האנרגיה הקבוצתית מוסיפה מרכיב של מוטיבציה והתמדה.
כשהקמנו את "פשוט פילאטיס" החלטנו מבעוד מועד שכולם יעבדו יחד על אותו סוג מכשיר ושהשיעורים יחולקו לרמות על מנת ליצור קבוצות הומוגניות ככל הניתן.
בסטודיו 6 כסאות ו-6 רפורמרים המשולבים עם טוואר.
בנוסף לכל רפורמר ניתן לחבר ג'אמפינג בורד ולקבע את הבר לכל אורך המיטה.
המשמעות היא שיש המון אפשרויות לתרגול מה שכמובן מפתה את המדריכה לעבור ממצב למצב תוך כדי השיעור. וכאן נתקלנו בשאלה נוספת המעסיקה מדריכים-
האם בכל שיעור יש לעבוד על כל המכשירים? על מכשיר אחד?
זו תמיד שאלה מעניינת והתשובה מורכבת מכמה גורמים שגם הם בחלקם טכניים וחלקם מקצועיים אבל כמובן שהחשיפה למגוון גדול ככל האפשר של חוויות תנועתיות הוא חשוב מאין כמוהו עבור כל מתאמני הפילאטיס והצורך הזה מוביל להתלבטות איך לעבור בין המכשירים בזמן השיעור.
בתיאוריה זהו מעבר פשוט אולם במציאות המעבר מתצורה אחת לשנייה התגלה כגוזל זמן יקר והמתאמנים בחלקם ממש לא הסתדרו עם המכניקה. על מנת שלא לפגוע ברצף השיעור ועל מנת לוודא שכל הלקוחות יכירו את האפשרויות השונות לעבודה עם המכשירים החלטנו שבכל שבוע נעבוד בתצורה מסוימת עם המכשירים.
בנינו סבב על בסיס שבועי כאשר במשך השבוע כל השיעורים מתבצעים כשהמכשיר בתצורה מסוימת:
שבוע 1:שעור שכולו על הרפורמר
שבוע 2: שיעור שחציו על הרפורמר עם הבר מאחור וחציו על הכסא
שבוע 3: השיעור מתחלק בין מזרן לטוואר
שבוע 4: טאוור וכיסא
הסבב ידוע מראש ומפורסם על לוח הסטודיו.
היתרון הוא שגם לקוחות המגיעים רק פעם בשבוע זוכים להתנסות בכל התצורות שהמכשירים מאפשרים ולחוות את האימון בשיטה במלואו על כל היתרונות הטמונים בו.
גם במכונים בהם אין מגוון גדול של מכשירים ניתן לעבוד לפי השיטה הזו- להוסיף בשבוע אחד כדור גדול, בשבוע אחר קרש קפיצות על גבי הרפורמר, ועוד אפשרויות אשר יאפשרו למתאמנים טעימה ומגוון תוך כדי שמירה על רפרטואר הפילאטיס הקלאסי.
על הסטודיו –
"פשוט פילאטיס" הוקם באוקטובר 2013 ע"י קרול ביבס, בוגרת קורס פילאטיס מזרן מטעם קמפוס "שיאים" ובוגרת קורס פילאטיס מכשירים מטעם דרור רז וע"י קרן פרידמן, בוגרת קורס מדריכי פילאטיס מזרן וקורס מדריכי פילאטיס מכשירים מטעם קמפוס "שיאים".
בסטודיו מתקיימים שיעורים קבוצתיים (עד 6 אנשים) ושיעורים זוגיים/פרטיים על גבי מכשירים חדישים, כסאות ורפורמרים משולבי טוואר.
לשתינו זוהי קריירה שניה והסטודיו נבנה מתוך אהבה לשיטת הפילאטיס והערכה גדולה לעקרונותיה.