חיפוש

בלוג

רטלין אווט ! פילטיס אין!

רטלין אווט ! פילטיס אין!
10 ביוני 2019 על ידיאנה אוסטרובסקי

אתם באמצע קריאת מאמר. עוד 3 עמודים. חייבים לסיים, בטוח תהיה על זה שאלה במבחן… מתחילים לראות מטושטש. איך זה יכול להיות? הרי קמתם בתשע ונמנמתם 20 דקות בערך ב12:00. אתם מניחים את הראש לרגע ומתעוררים אחרי רבע שעה מבולבלים ולחוצים. כל סטודנט שעבר תקופת מבחנים מכיר את הסיטואציה הזו: חוסר ריכוז, עייפות, מתח, כמויות של חומר לדחוס לתוך ראש עמוס לעייפה.

אז מה עושים?

אין צורך להרחיב את הדיבור על האופנה המפוקפקת של שימוש בתרופות כמו ריטלין על מנת לשמור על הריכוז. לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין ששימוש בתרופה שאינה מיועדת לכם- יכול לעשות נזק. המטרה אינה לנזוף בכם, אלא להציע פיתרון: פילאטיס.

כולם כבר מכירים את השיטה המיוחדת הזו, רובכם גם התנסיתם לפחות פעם או פעמיים בשיעור פילאטיס. אז מה הקשר לתקופת בחינות? אז זהו שיש!!

המילה השגורה בפי החוקרים במקרה זה היא Mindfulness או בתרגום לעברית: "קשיבות". הפירוש הוא- הקשבה מודעת ונינוחה למה שקורה עכשיו, מבלי לשפוט, לנתח או לפרש. בדרך כלל נהוג ליחס את המושג לתרגול של מדיטציה ויוגה. נערכו מחקרים המראים כי בעת תרגול מדיטציה עולה רמת הקשיבות באופן משמעותי עד כדי שינוי אמיתי בגלי המוח ובתרגול ממושך אף במבנה המוח. עליה זו מקושרת לעליה באיכות השינה, ירידה ברמות הלחץ והחרדה ושיפור מצב הרוח. נשמע כמו משהו שיכול לעזור בלימודים לא?

אז איך זה שלא כולנו שוקעים במדיטציה עמוקה 3 פעמים ביום בתקופת המבחנים? כנראה שלא לכל אחד זה מתאים. ולכן בחרו החוקרים לבדוק גם שיטה פיזית ותנועתית יותר- פילאטיס:

המחקר שנערך השנה (2010) בארה"ב כלל 166 סטודנטים והראה כי אימון בשיטת פילאטיס לאורך סמסטר שלם יכול להעלות בצורה מובהקת את רמת הקשיבות וכתוצאה מכך לשפר את מצב הרוח, להפחית חרדה ולהעלות את רמות הריכוז.

מה יש בשיטת פילאטיס שיכול לשפר לכם את הציונים?

השיטה שמקורותיה בתחילת המאה העשרים, שואבת את השראתה מתורות מזרחיות ומערביות כאחד. ממציא השיטה, ג'וזף פילאטיס, פיתח את התרגילים תוך התבוננות בתנועותיהם של בעלי חיים ותינוקות וביסס אותם על עקרונות כגון: דיוק, שליטה, ריכוז, תנועה מהמרכז, זרימה,נשימה ועוד. תרגילי הפילאטיס עובדים בצורה מאוזנת על הגוף ומסייעים בהשגת יציבה נכונה, בניית שרירים חזקים וארוכים ומרכז גוף ( מה שנקרא בימינו- Core) חזק ויציב. ביצוע התרגילים תוך שמירת העקרונות הנלווים מעלה את המודעות והריכוז ולפי תוצאות המחקר תורם לעלייה בקשיבות.

אז מה למדנו? (תקראו טוב- תהיה על זה שאלה במבחן)

  1. מי שלא צריך ריטלין- לא צריך ריטלין!
  2. "קשיבות" Mindfulness היא מפתח אמיתי לעלייה בריכוז, שיפור מצב הרוח, ירידה ברמות מתח וחרדה ושיפור באיכות השינה.
  3. ניתן להעלות את רמת הקשיבות באמצעות תרגול פילאטיס קבוע
  4. לא מספיק שיעור אחד… צריך להתמיד
  5. כל מי שביטל/ה השבוע את שיעור הפילאטיס כי יש לו/ה לחץ של מבחנים…. מהר לקבוע מחדש!!!

בהצלחה!

הדר שוורץ- ראש תחום פילאטיס בקמפוס שיאים

מקורות:

Developing mindfulness in college students through movement-based courses: effects on self-regulatory self-efficacy, mood, stress, and sleep quality.

Caldwell K, Harrison M, Adams M, Quin RH, Greeson J.

J Am Coll Health. 2010 Mar-Apr;58(5):433-42

כנס בנושא אימון המוח-קשיבות מוח והתנהגות, (Mindfulness)היחידה לחקר מוח יישומי בבית הספר החדש לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי הרצליה. https://www.idc.ac.il/en/schools/psychology/pages/home.aspx

חזרה לבלוג

מאמרים באותה קטגוריה

כל הזכויות שמורות © לקמפוס שיאים באונ’ תל-אביב 2018 Sogo Digital ui & ux development Sogo Digital
נגישות