חיפוש

בלוג

משולחנה של מנהלת משאבי אנוש

משולחנה של מנהלת משאבי אנוש
20 במרץ 2020 על ידיאנה אוסטרובסקי

לא מעט שנים אני עובדת במערכת הספורט של אוניברסיטת ת"א, התפתחתי מקצועית, ניהולית ואישיותית, עשיתי מגוון רחב של תפקידים וב-7 שנים האחרונות הנני מנהלת משאבי אנוש ארגון ורווחה במרכז הספורט ובמועדון הספורט של האוניברסיטה. את הארגון ליוויתי בתקופות מגוונות אך לתקופה כזו אף אחד לא הכין אותי, אותנו.

לפני כחודשים חזרתי מחופשה בחו"ל, בדרכנו חזרה ארצה עצרנו לכמה שעות בניו יורק, בעת ההמתנה להחתמת הדרכון בעודנו משתרכים בתור ארוך ועמוס בעלי מעדכן אותי בחדשות המתעדכנות באתרי החדשות על נגיף מסתורי שהתגלה בסין, מיותר לציין כי אז לא היה לי שמץ של מושג במה מדובר ולאן זה יתפתח אבל אני זוכרת היטב שנתקפתי רעד קל כאשר גיליתי שאני מוקפת בתיירים סינים שנחתו ממש במקביל לנחיתה שלנו והם חלק בלתי נפרד מהתור להחתמת דרכונים.

עברו חודשיים, מרגיש לי כאילו עברתי במנהרת זמן ואני חלק מעלילה של סרט בדיוני. עם הכרזתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ב- 14.3.20 לסגור את כל פעילות הפנאי והנופש נאלצנו גם אנו לסגור את פעילות החברה והעמותה ולהוציא מאות עובדים לחופשה ללא תשלום.

החשש מהלא נודע ואי הוודאות לגבי אורכו של המשבר עדין מקשים עלי כמו על רבים אחרים ויחד עם זאת עולות בי מחשבות כמנהלת משאבי אנוש לגבי ההמשך.

אז כעת כאשר התפנה זמן רב, המלצתי אליכם מדריכי חד"כ, מאמנים אישיים, מדריכי הסטודיו, מורים ואנשי מקצוע  קחו יוזמה וערכו את קורות החיים שלכם. כן, כן, קובץ הוורד הזה שלאורך השנים שכחתם לעדכן לשכתב ולהוסיף עליו את הניסיון שצברתם.

זכרו כי עם חלוף הסערה וחזרה לעבודה במקום העבודה הקבוע והאהוב שלכם יתכנו עוד גלי משבר, חלק ממקומות העבודה יאלצו אולי להוביל תהליכים של התייעלות כלכלית וצמצום כוח האדם ולכן כדאי ומומלץ שאתם תהיו מוכנים להגשתם בהתאם למשרות שיתפרסמו.

מנהלות משאבי אנוש כמוני מקבלות עשרות אם לא מאות ואולי בעתיד גם אלפי קורות חיים בפרק זמן קצר, ראו לנסח את קורות החיים באופן מדויק, תמציתי אך יחד עם זאת באופן שבו תדגישו את היתרונות הייחודיים שלכם. מקוריות, הומור ויצירתיות באופן הנגשת המסמך תסייע ללכוד את עינה של מנהלת משאבי אנוש שכאמור רואה קורות חיים רבים על בסיס שוטף.


שמרו על קשר עם לקוחותיכם, גם אם כיום על פי ההנחיות לא ניתן לקיים פעילות במרכז הספורט או במועדון הכושר בו אתם עובדים, הפלטפורמות הדיגיטלית מאפשרות אינסוף אפשרויות והזדמנויות לשיחת צ'אט עם לקוחות, הדרכה וירטואלית ו/או הודעת וואטאפ. הלקוחות הנצורים בביתם יעריכו כל תקשורת ושמירה על השגרה ואתם המאמנים גם אם עושים כן בהתנדבות כיום תזכו ללקוחות נאמנים בעתיד אשר ידאגו לפרנסתכם אלף מונים עת יעבור זעם.


שמרו על שגרת אימונים אישיים שלכם, הגוף הוא כלי העבודה שלכם אבל הלו אל תשכחו שגם המוח, אמנו גם אותו, זה זמן נפלא לקרוא, להתעמק ולחקור עולמות תוכן רלוונטיים כדי להעשיר את עצמכם, להתמקצע ולרכוש דעת. זה הזמן לתכנן מה ארצה להיות כשאהיה גדול אחרי מגפת הקורונה, לאיזה קורס ארצה להירשם ואולי דווקא מבין ארבע קירות חדרכם/ביתכם תיצרו רעיונות יצירתיים ותמציאו אתכם מחדש,
בידידות וים של הצלחה
שירי

שירי איתן

מנהלת משאבי אנוש ארגון ורווחה במרכז הספורט ובמועדון הספורט של האוניברסיטה.

חזרה לבלוג

מאמרים באותה קטגוריה

כל הזכויות שמורות © לקמפוס שיאים באונ’ תל-אביב 2018 Sogo Digital ui & ux development Sogo Digital
נגישות